Orez cu spanac

de katty in Mancaruri de legume, 17 Feb 2020 | 10097 vizualizari

 

O garnitura colorata, numai buna de savurat langa un gratar sau un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr orez camolino
  • 150 gr spanac proaspat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu spanac:

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari.

Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem. 

In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand s-au inmuiat usor, adaugam orezul spalat bine si scurs. Amestecam usor apoi stingem cu 450 ml apa. Punem sare, piper, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperind vasul cu un capac.

Cand orezul este aproape gata, adaugam spanacul. Il lasam cateva minute sa se inmoaie, apoi adaugam mararul.

Putem servi orezul ca fel principal cu parmezan ras deasupra sau ca garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu orez nedecortificat